FAQ

26. únor 2020

Co byste měli vědět a na co byste neměli zapomenout aneb nejčastější otázky o Prix Bohemia Radio

Chci si poslechnout díla na Prix Bohemia Radio, co mám udělat?

V prvé řadě se na webových stránkách festivalu nebo v aplikaci akreditovat. Po příjezdu na festival pak doraz do Akreditačního centra a předlož potvrzení s QR kódem, které ti po vyplnění formuláře dorazilo na e-mail. Od nás obdržíš akreditační kartu se speciální festivalovou taškou.

Je festivalová akreditace povinná? A kolik stojí?

Akreditace je zcela zdarma a je nezbytná pro účast na festivalových posleších soutěžních děl. Festival nabízí také workshopy, debaty a divadelní představení. Většina doprovodného programu je zcela zdarma, ale vždy si informaci ověř ve festivalovém programu.

Kde najdu Akreditační centrum?

Akreditační centrum se nachází v přízemí Atria Uměleckého centra Univerzity Palackého, v takzvaném Konviktu. Najdete ho na adrese Univerzitní 3, Olomouc.

Co se stane, když ztratím akreditační kartu?

Vůbec nic. Zastav se za námi v Akreditačním centru a my ti připravíme novou akreditační kartu.

Potřebuji akreditaci i na doprovodný program festivalu?

Nepotřebuješ. Na některé akce je ale potřeba se včas registrovat nebo pořídit vstupenky. Podmínky vstupu najdeš ve festivalovém programu.

Jaká díla si mohu poslechnout? Kde najdu podrobný program poslechového dne?

Dokumenty, dramata, reportáže a podcasty, které postoupily do hlavní soutěže, najdeš na webových stránkách. O každém soutěžním díle se tam dozvíš základní informace. V případě dokumentů a dramat si můžeš poslechnout i krátké ukázky.

Program poslechových dní s pořadím poslechů a časy debat najdeš vždy na dveřích sálu, v Akreditačním centru, na webových stránkách i ve festivalové aplikaci.

Mohu do sálu vejít i po začátku poslechů?

Ano, ale buď prosím ohleduplný k ostatním posluchačům. K příchodu a odchodu si nejlépe vyber pauzu, kterou pravidelně zařazujeme mezi poslechy a debaty. Podrobný program poslechového dne najdeš vždy na dveřích sálu, v Akreditačním centru a na webových stránkách festivalu.

Mohu si vzít na festivalové poslechy vlastní jídlo a pití?

V divadelním a filmovém sále je konzumace nápojů a jídla zakázána. Občerstvit se ale můžeš během pauz mezi jednotlivými soutěžními díly a debatami. Pro návštěvníky festivalu je před sály připraveno malé občerstvení, kde se můžeš osvěžit vodou, čajem nebo kávou.

Koná se festival i na jiných místech v Olomouci?

Ústředním místem poslechů všech kategorií rozhlasové tvorby je Divadelní a Filmový sál v Uměleckém centru Univerzity Palackého, jen pár minut chůze od Horního náměstí v Olomouci. Doprovodný program festivalu se ale koná hned na několika místech v centru Olomouce, nezapomeňte si tak přesné místo ověřit ve festivalovém programu.

Chci se o Prix Bohemia Radio dozvědět víc, kam můžu jít?

Festivalové dění můžeš sledovat na webových stránkách www.prixbohemiaradio.cz nebo na Facebooku. Se vším ti také poradíme v Akreditačním centru.

Spustit audio

Naši partneři